Homeopathisch Dieren Consult
|
||
Er zijn veel klachten waarbij paarden goed reageren op homeopathie. Voorbeelden zijn hoesten, zomereczeem, mok, ziekte van Cushing, peesblessures, diarree, angst, agressie, neuspoliepen, vruchtbaarheidsproblemen. Hier vindt u enkele resultaten van homeopathie bij paarden.
Schilferige huid, jeuk en onrust, paard
paard, mei 2013 Dutch Boy is een jonge KWPN ruin. Hij heeft op een logeeradres waarschijnlijk flink vastgelegen in zijn stal. Het gevolg is dat hij zijn hoofd niet meer kan oprichten, zijn hals niet meer kan inbuigen naar links, met zijn achtervoeten sleept en erg snel uit evenwicht is. Hij wordt direct door de dierenarts behandeld met een ontstekingsremmende kuur. Omdat deze niet te lang gegeven mag worden is deze behandeling na een week gestopt. Dutch Boy moet het nu verder zelf doen. De prognose is niet erg gunstig omdat het herstel erg langzaam gaat. Hij wordt vanaf dat moment behandeld met Arnica en een middel specifiek gericht op zenuwbeschadiging. En het gaat beter met Dutch Boy. Zonder verdere behandeling door de dierenarts knapt hij langzaam, maar zienderogen op. Eind juni wordt hij voor het eerst weer licht aan het werk gezet. Het lijkt erop dat hij geen blijvende gevolgen heeft overgehouden aan het vastliggen.
paard, maart 2012 Wellington is een KWPN ruin van 9 jaar. Hij heeft in de zomer jeuk, vooral op zijn hals en bij zijn koker. Er zitten bulten op zijn hoofd en bij zijn koker. Hij heeft vaak een vieze afscheiding uit zijn koker die erg stinkt. Ook wanneer hij zweet ruikt hij niet fris. Hij heeft roos in zijn manen. Wellington is liever lui dan moe, hij is nogal flegmatiek met rijden. Hij wil absoluut niet door het water lopenmaar vindt het wel leuk om er mee te spelen. Hij is een trage eter. Zijn hoeven groeien langzaam en hij heeft moeite gehad met het wisselen van zijn tanden. Nadat Wellingtton twee weken een homeopathisch middel heeft gekregen worden de klachten minder. De koker blijft langer schoon en hij ruikt minder sterk. Ook de jeuk is verminderd. Na ruim een half jaar beginnen de klachten weer op te spelen. de koker is vies met een roze smegma dat stinkt. Het zelfde middel wordt nogmaals 10 dagen herhaald. De koker is daarna veel schoner, er komt nog een waterig vocht uit. Nog een week later is de koker droog en ruikt niet vies meer.
paard, februari 2012 Raisa is een paard van 21 jaar, Ze heeft een steeds terugkerend abces in haar oksel. Ze heeft veel schilfers in haar manenkam en jeuk op haar voorhoofd en op haar borst (dicht bij de voorbenen). Het abces is opengebroken en er komt bloederige pus uit. De plek voelt hard en dik aan. Raisa krijgt aan middel voorgeschreven dat veel affiniteit heeft met chronische en steeds terugkerende ontstekingen. Het abces wordt eerst twee keer schoongemaakt met Dettol. En ze krijgt dagelijks een homeopathisch middel. Na enkele dagen lekt het abces niet meer, na een week vorm heeft zich een dikke korst gevormd en na twee weken is de verdikking en verharding volledig verdwenen en de korst afgevallen. De schilfers in haar manen zijn sterk vermindert en op de jeukplekken begint weer wat haar te groeien.
Schilferige huid, jeuk en onrust paard, oktober 2011 Giranda is een 23 jarige merrie. Sinds het einde van de zomer 2011 heeft ze last van schilferige plekken op haar achterhand, haar rug en boven in haar hals. De plek in haar hals heeft ze geschuurd en begint kaal te worden. Ze is binnen en buiten erg onrustig. ze loopt rondjes in de wei en binnen knaagt ze van de hooi en deurlijst. Tijdens het hooi eten buiten neemt ze steeds een klein plukje, loopt een rond en neemt weer een pluk. Giranda krijgt Arsenicum Album voorgeschreven. De onrust verdwijnt na twee weken ze begint ook aan te komen. De schilferige plekken worden ook minder, maar komen nog wel een keer, in lichtere vorm, terug. Het jeuken neemt sterk af. Na zes weken is de kale plek in haar hals al aardig bedekt met haar.
paard, oktober 2010 Jasper is een 18 jarige KWPN ruin. Sinds juni 2009 heeft hij last van chronische bronchitis. Hij heeft toen 4 weken lang prednison gekregen van de dierenarts. Tijdelijk is hij hier wel even van opgeknapt. Maar de klachten zijn teruggekomen. In januari 2010 neemt de eigenaar contact met mij op. Jasper hoest vaak diep en heeft een zware ademhaling. Bij vochtig weer en tijdens het rijden heeft hij meer last. Ook tijdens het eten hoest hij vaak. Uit zijn neus komen regelmatig witte klodders. En hij laat veel winden als hij hoest. Jasper staat vaak met zijn hals gestrekt ver naar voren en naar beneden. Jasper heeft zomer en winter een inloopstal met weiland en is vaak buiten. Hij wordt alleen nog recreatief gereden en de eigenaar wil hem graag een prettige oude dag geven. Jasper krijgt een passend homeopathisch middel. Na twee weken gaat het beter met Jasper. Hij hoest minder en ook minder zwaar. Het gaat beter dan de vorige winter tijdens de vorstperiode. Na twee maanden begint hij weer wat meer te hoesten en wordt het middel nog een keer herhaald. Het gaat weer beter met Jasper. In juli krijgt hij weer last. Hij hoest nu bij droog, warm weer tijdens inspanning bij het rijden. De andere klachten zijn vrijwel verdwenen. Hij krijgt nu een ander homeopathisch middel. Het hoesten wordt een heel stuk minder. Half december 2010 begint Jasper weer meer te hoesten vooral tijdens het eten, zwaarder te ademen en heeft hij weer klodders uit zijn neus. Het eerste een homeopathisch middel wordt weer herhaald. Het hoesten neemt af, hij is duidelijk minder benauwd. Door de homeopathische behandeling voelt Jasper zich goed, hij is levendig, eet goed. Hij staat sinds de zomer van 2010 op rust. Het hoesten is meestal een stuk minder heftig dan het geweest is. Toch speelt het nog regelmatig op. Gelukkig reageert hij steeds goed op het homeopathische middel dat hij dan krijgt.
paard, augustus 2009 Gipsy is een 24 jarige Welsh pony waar een paar maanden gelden door de dierenarts de ziekte van Cushing is geconstateerd. Zij Heeft een aantal typische symptomen die we vaak bij deze ziekte zien: lange krullige haren, vermagering, maar vetrollen in haar nek en op haar billen. Ze lijkt ook neerslachtig, haar hoofd hangt vaak doelloos naar beneden. Opvallend bij Gipsy is dat ze heel erg veel drinkt. Wel 60 liter op een dag. Ze plast ook heel erg veel. De eigenaar van Gipsy wordt geadviseerd haar afwisselend twee verschillende homeopathische middelen te geven. Na anderhalve maand drinkt Gipsy weer de hoeveelheid die past bij een pony van haar omvang, zo’n 15 liter op een dag. In het voorjaar daarop ziet ze er goed uit, gevuld, levendig, goed uit haar wintervacht gekomen, de hoeveelheid die ze drinkt blijft normaal. De behandeling wordt, wanneer Gipsy weer wat terugvalt, nog twee keer herhaald met tussenpozen van ongeveer een klein jaar. Drie jaar na de start van de behandeling is Gipsy op 27 jarige leeftijd, na een periode van een maand waarin ze snel achteruit ging, overleden.
|
||