Homeopathisch Dieren Consult
   

 

 

Homeopathie

Het lichaam is de beste genezer. Dieren herstellen en genezen vaak vanzelf. Ziektesymtomen zien we alleen wanneer deze balans is verbroken. Dan kan homeopathie een uitkomst bieden. Het stimuleert het dier om weer gezond te worden. Het herinnert het lichaam er simpelweg aan hoe zich zelf weer in balans te brengen.

Grondlegger van de hedendaagse klassieke homeopathie is Hahnemann, een Duitse arts die leefde van 1755 tot 1843. Hij ontdekte dat stoffen die bepaalde ziektesymptomen veroorzaken, in zeer kleine hoeveelheden die symptomen juist ook kunnen laten verdwijnen.

Dit noemen we de klassieke homeopathie de wet van gelijksoortigheid: de similiawet. Dat wil zeggen dat men “het gelijke met het gelijksoortige” geneest: een stof die in een gezond persoon of dier klachten kan veroorzaken is ook in staat om, verwerkt tot homeopathisch geneesmiddel, een persoon of dier met gelijksoortige klachten te genezen.

 

De totale aanpak

Bij klassieke homeopathie wordt gezocht naar het totaalbeeld. Niet alleen worden de gezondheidsproblemen van nu besproken, er is ook aandacht voor ondermeer eerdere ziektes, de leefomgeving, fysieke kenmerken, voeding, eerder opgelopen trauma’s. Soms lijken die vragen vreemd, vooral als het gaat om karakter, aversies en voorkeuren, angsten en eigenaardigheden in het gedrag. Maar dit totaalbeeld is nodig om het juiste homeopathische middel te kunnen adviseren. Dat kan inhouden – en die kans is erg groot - dat twee dieren met dezelfde klachten ieder een ander middel nodig hebben.

 

Middelen

In de homeopathie  worden natuurlijke middelen gebruikt die meestal gemaakt zijn van planten en mineralen. Homeopathie werkt met heel kleine hoeveelheden. Deze zijn voldoende om het lichaam er toe aan te zetten zich zelf te genezen.

In de biologische landbouw worden bij voorkeur homeopathische middelen gebruikt. De lage doseringen zorgen ervoor dat er geen stoffen achterblijven in het dier. Dit betekent dit dat het dier bijvoorbeeld melk mag door blijven leveren.

Het gebruik van homeopathische middelen geeft geen bijwerkingen en bacteriën en virussen wennen niet aan een homeopathisch middel.

De opgeloste vorm maakt het toedienen aan dieren gemakkelijk.

 

Meer informatie over homeopathie:

Beroepsvereniging Klassieke Homeopathie voor Dieren - www.bkhd.nl

Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland - www.kvhn.nl

Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie -  www.nvkh.nl

Boeken over Homeopathie - www.merlijnboekhandel.nl

naar boven