Homeopathisch Dieren Consult
 

 

 

Er zijn veel klachten waarbij honden goed reageren op homeopathie. Voorbeelden zijn rugpijn, chronische huidklachten, artrose, bronchitis, voedselallergie, in huis plassen, puppyeczeem, angst voor onweer.

Hier vindt u enkele resultaten van homeopathie bij honden.

 

Onrust

Artrose

Urine incontinentie na sterilisatie

Pijnlijke poten en veel jeuk

Jeukende wratten

Jeuk

 

 


 

Onrust

juni 2013

Yoeki is een 7 jarige boxer die ik een jaar behandel. Ze heeft steeds terugkerende klachten die altijd te maken hebben met een grote mate van onrust. De behandelingen slaan wel steeds aan, maar na enkele maanden komen de klachten toch weer terug. Nu geeft de eigenaar aan dat zij eigenlijk ten einde raad is omdat Yoeki 's nachts zo onrustig is, dat zij bijna niet meer kan slapen. Yoeki is enkele jaren gelden jaarlijks ingeënt tegen rabiës. De onrust, het hijgen, het kwijlen, het zeer gevoelig zijn voor allerlei invloeden van buiten kunnen duiden op een overblijfsel van de rabiës vaccinaties. Yoeki krijgt een middel waarmee de rabiësvaccinatie ontstoord wordt. Ze reageert goed op het middel, maar heeft weer een terugval. Daarna, als meer van het middel gegeven wordt, treedt een goede verbetering op. Yoeki blijft weer beneden, de eigenaar kan slapen en ze is ook overdag een stuk rustiger. Het hijgen in de auto blijft een probleem. Twee maanden later is er ook nog geen terugval geweest.

 

naar boven

 


 

Artrose

hond, juni 2012

Max is een 10 jarige Labrador. Hij heeft last van opstartproblemen als hij lang gelegen heeft. Hij is gevallen. Hij sprong uit de auto en is door zijn poot gezwikt. Hij heeft van de dierenarts een pijnstiller/ontstekingsremmer gekregen. Dit is 4 maanden geleden. steeds als daarmee gestopt wordt komen de klachten weer terug. Max is een zware hond, hij heeft verschillende vetophopingen op zijn achterhand, in zijn oksel en lies. Deze ophopingen zijn in de loop der tijd groter geworden. Max is vrij onderdanig en bang voor kleinigheden zoals vlaggetjes in een tuin die wat heen en weer waaien.

Nadat Max een homeopathisch middel heeft gekregen verdwijnen de bewegingsklachten geleidelijk. Ze komen echter wel weer terug. het middel wordt herhaald en Max is binnen een week weer vrijwel zonder klachten.

 

naar boven

 


 

Urine incontinentie na sterilisatie

hond, maart 2012

Tieka is een 6 jarige jachthond. Ze is op de leeftijd van een half jaar gesteriliseerd. Sinds enkele maanden verliest ze nu urine. Vooral als ze ontspannen in haar bench ligt. Er zitten natte plekken op haar kleed en ze likt zich voortdurend. Haar vacht is pluizig en ze is als pup erg gevoelig geweest voor veranderingen in het voer. Ze gaf vaak over en nu heeft ze af en toe diarree. Ze is erg waaks en de laatste tijd is ze wat banger aan het worden voor andere honden. Ze gaat ze uit de weg. Tieka krijgt een homeopathisch middel voorgeschreven dat sterke affiniteit heeft met hormonale problemen bij vrouwelijke dieren. Na twee weken behandeling is het urineverlies vrijwel gestopt. Nog een keer heeft de eigenaar wat druppeltjes gevonden. Het likken is sterk verminderd en Tieka's gedrag richting andere honden is zelfverzekerder geworden. Geadviseerd wordt met het middel te stoppen en pas weer te starten wanneer er misschien een terugval komt.

Urine incontinentie komt regelmatig voor bij gesteriliseerde of wel gecastreerde teven. Het wegvallen van het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen heeft een negatieve invloed op de spanning van de plasbuis. Dit heeft onwillekeurig urineverlies tot gevolg.

 

naar boven

 


 

Pijnlijke poten en veel jeuk

hond, februari 2011

Piak is een 11 jarige hond afkomstig uit Griekenland. Hij heeft sinds twee jaar een ondraaglijke jeuk en ligt eigenlijk voortdurend te bijten en te krabben. Zijn vacht is ruw en hij heeft duidelijk minder haar op de plekken waar hij krabt. Ook zijn er plekken met korstjes te zien. In de avond en nacht is de jeuk heftiger. Ook nadat hij nat geworden is, verergert de jeuk. Piak heeft verder last van zijn poten, het lijkt erop dat hij regelmatig zijn poten verstuikt. Piak slaapt 's ochtend vaak op zijn rug met de poten inde lucht.

Piak krijgt een homeopathisch middel en na enkele dagen verergeren de klachten aanzienlijk. Geadviseerd wordt de dosis te verminderen. Na enkele herhalingen (1 maal in de drie dagen) nemen de klachten af. Piak gaat minder bijten en krabben en de wondjes achter op de rug zijn niet meer open. Ook de bewegingsproblemen verbeteren, hij gaat zelfs weer speels achter een stok aan, dus algemeen ook wat meer opgewektheid.

 

naar boven

 


 

Jeukende wratten

hond, november 2010

Terry heeft wratjes die jeuken. Ze gaat door de jeuk vaak rollen en schuurt zijn rug over de grond. De wratjes gaan dan bloeden. Terry heeft een uitgesproken homeopathisch middel tegen wratten gekregen. Na 4 weken is Terry geheel van zijn wratjes verlost. Ook jeukt ze niet meer. Ook na 4 maanden is er nog geen wrat teruggekomen.

 

naar boven


 

Jeuk

hond, april 2008

Abel is een 6 jarige Engelse Cocker Spaniël. Toen Abel jong was likte hij vaak aan zijn geslachtsdelen en ging hij rijden op het zoontje van de eigenaar. Hij is toen gecastreerd. Hij heeft jeuk over zijn hele lijf. En hij krabt eigenlijk de hele dag. Het irriteert de eigenaar omdat ze de hele dag het geluid van het krabben hoort op de tegels in haar huis.

Het is een vrolijke hond. Hij is eigenlijk nergens bang voor, behalve voor grote honden. Hij is soms een beetje dominant, hij gromt naar mensen die hij niet mag. Abel slaapt vaak op zijn rug.

Als het regent wil hij echt niet naar buiten. Hij moet dan naar buiten gesleurd worden. Hij houdt ook niet van douchen. Hij heeft wratje op zijn rug en ontstoken tandvlees en tandsteen. Zijn vacht is pluizig en dof.

Voor Abel adviseer ik een homeopathisch middel. Verder adviseer ik het dieet van Abel aan te vullen met regelmatig een bot om te kluiven en te kauwen en enkele malen per week vuile pens om de darmwerking te verbeteren.

Na een maand is het jeuken vrijwel over, hij krabt bijna niet meer. Zijn huid ziet er veel beter uit. Glimmend en niet meer zo donzig. Het tandvlees is niet meer ontstoken en het tandsteen is vrijwel verdwenen. Na een half jaar begint Abel weer wat meer te jeuken. Ik adviseer nog een keer het zelfde middel te geven. Weer verbetert het jeuken en daarna is de klacht niet meer teruggekomen.

 

 

naar boven