Homeopathisch Dieren Consult
 

 

 

 

Er zijn veel klachten waarbij katten goed reageren op homeopathie. Voorbeelden zijn kaalheid, loopneus, niezen, voedselallergie, gewichtsverlies, onrust, blaasontsteking, verharde melkklieren.

Hier vindt u enkele resultaten van homeopathie bij katten.

Kale plekken, vermagering, overgeven en veel drinken

Dolly Parton Syndroom

Verharde melkklieren

Kale buik door obsessief likken

 

 


Kale plekken, vermagering, overgeven en veel drinken

kater, november 2015

 

Timo is een tien jaar oude gecastreerde kater. Hij is ruim een half jaar geleden uit het asiel gekomen en heeft daarvoor meerdere adressen gehad.

Timo heeft meerdere klachten. Hij heeft kale plekken met korstjes waar hij aan likt, hij drinkt veel buiten en onder de lopende kraan, Hij heeft ast gehad van blaasstenen. Hij stinkt uit zijn bek en ook zijn ontlasting ruikt zeer onaangenaam, nogal zurig. Hij mist enkele tanden en heeft last van tandvleesontsteking. Ook geeft hij regelmatig over en vermagert. De dierenarts heeft zijn bloed onderzocht en vond geen afwijkingen.

Timo krijgt twee homeopathische middelen een specifiek tegen mogelijke vlooienbeten, het ander is vooral gekozen vanwege zijn onrustige verleden en zijn problemen met drinken en plassen en de vermagering. De huid verbetert, maar na twee weken komen de klachten weer terug. Hij bijt weer op zijn rug. Hij heeft nog korstjes, hij drinkt veel en zijn ontlasting blijft stinken.

De eigenaar krijgt het advies over te gaan op een versvoer (geheel vlees) voor nierpatiënten. En Timo krijgt een volgende homeopathische middel. Na vier weken krijg ik bericht van de eigenaar: “Zijn jeuk was vrijwel verdwenen! En ook overgeven doet hij niet meer. Hoogstens een enkele keer en dat leek wel vanwege dat er iets van gras in zat. Dus fijn. Zijn ontlasting stinkt ook veel minder. Wat is gebleven is het vele drinken. Daar is hij soms minutenlang mee bezig. Nu het middel op is lijkt het alsof zijn huidproblemen (jeuk vooral op zijn rug) weer iets toenemen. Het is nog niet zo hevig als een paar maanden terug.” We blijven Timo in de gaten houden en ik zal hem later gaan behandelen voor het vele drinken.

 

naar boven

 

Dolly Parton syndroom

poes, december 2012

 

De goedaardige zwelling van de melkklieren bij de poes of kater wordt ook wel Dolly Parton syndroom genoemd. De zwelling kan zich in een of meerdere merkklieren voordoen. De melkklieren kunnen zo groot worden dat ze over de grond slepen, de huidbeschadigd raakt en dat er zweren ontstaan.

Chick is een bijna anderhalf jaar oude Main Coon poes. Ze heeft twee maanden geleden voor het eerst opgezette melkklieren gehad. Een andere poes in huis had een nestje en Chick heeft zich er flink mee bemoeid. Chick is door de dierenarts behandeld met Alizin(een 'morning-after pil'). Nu is de zwelling weer teruggekomen. Chick heeft  bal/schijfvormige zwellingen van tussen de 2 en 4 cm doorsnee. Ze zijn in 6 dagen op komen zetten. De eigenaar wil liever niet nog een keer Alizin gebruiken.

Chick krijgt een homeopathisch middel en in twee weken is de zwelling geleidelijk sterk afgenomen. Er is dan nog iets verhard weefsel, niet in bultjes, maar een beetje verspreid. Na drie weken is deze geringe verharding ook vrijwel geheel verdwenen. Chick is weer krols geworden en de eigenaar wil haar deze keer laten dekken.

 

naar boven

 

 

Verharde melkklieren

poes, november 2011

Zaha is een poes van ongeveer 4 jaar. Zij heeft een zwervend bestaan geleid en is sinds enkele maanden bij de huidige eigenaar. De dierenarts heeft enkele dagen geleden een verhard melkklierpakket geconstateerd. Om de aard van de verharding te onderzoeken zou het nemen van een biotop nodig zijn. De eigenaar wil Zaha hier liever niet mee belasten. Zaha heeft hiervoor blaasontsteking gehad. Ze is erg gevoelig voor geluiden en lijkt een verminderd reukvermogen te hebben.

Zaha krijgt een homeopathisch middel na twee maanden controleert de dierenarts de melkklieren. De verharding is verdwenen, verdere behandeling is niet nodig.

 

naar boven

 


 

Kale buik door obsessief likken

poes, oktober 2008

Tosca is een lapjespoes van 6 jaar. Ze likt zich sinds een aantal weken zo hevig op haar buik dat deze rood is geworden en haar haren verdwijnen.

Ze is klein van stuk. Houdt er helemaal niet van als de andere katten in huis onderling ruzie hebben. Ze kruipt dan weg. Sinds n van de gezinsleden, waar ze erg op gesteld was, verhuisd is begint Tosca met het overdreven likken van haar buikje. Tosca’s eetlust is erg wisselvallig, ze is kieskeurig en haar smaak lijkt steeds te veranderen. Tosca heeft vaak last van haar neus. Die is van binnen rood, zit vol met slijm en is ontstoken.

Ik adviseer voor Tosca een homeopathisch middel. Na een week is het likken al een stuk minder geworden en na een week of drie beginnen de haartjes op haar buik weer te groeien. Daarna heeft ze nooit meer een kale buik gehad. Ze is uiteindelijk toch maar weer bij haar maatje gaan wonen en maakt het goed.

 

naar boven